israel yahudi

“Yahudi Dari Dulu Boikot Ekonomi Islam”


::VIDEO::

atm_broke_01

[Gambar] Mengamuk Kad ATM Ditelan.


Dongguan : Gara -gara  kad ATM “ditelan” seorang wanita warga China bertindak memusnahkan mesin ATM dengan hanya menggunakan tangan kosong. Menurut polis lagi, wanita berkenaan mempunyai masalah mental dan telah dihantar ke pusat sakit jiwa di Dongguan.

Touch_Dog

[Video] Jangan Sentuh Anjing, Kalau Tak Percaya Hadis, Ikut Sains Pula


Kepada umat Islam yang ghairah menjadi alat kumpulan tertentu dalam kempen “I Want to Touch a Dog” minggu lalu sila tonton video di bawah. Jika tidak mahu percaya hadis nabi s.a.w pun percayalah sains yang anda bertuhankan selama ini.   mykmu.net

senarai-biasiswa-2014

Tidak Semua Pelajar Cemerlang Bumiputera Dapat Biasiswa


  Tidak semua pelajar cemerlang bumiputera mendapat biasiswa kerana jumlah disediakan adalah terhad dan pemberiannya pula berdasarkan kriteria-kriteria tertentu. Setiausaha Agung Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Zambri Mohd. Isa berkata, semua pihak perlu jelas dan faham mengenai perkara tersebut bagi mengelakkan gambaran salah terhadap kerajaan dalam pemberian biasiswa. Kata beliau, ini berikutan terdapat sesetengah pihak […]

safe_image

Bajet 2015 Perlu Mudah & Berterus Terang


PENULIS tidak pernah percaya bahawa untung nasib dalam hidup ini adalah ditentukan oleh kerajaan. Pada penulis, nak susah, nak miskin, nak makan, taknak makan, itu adalah pilihan kita semua sendiri. Kerajaan kalau ada ‘saham’ pun, sikit sana sikit sini, lebih dari itu, kita sajalah. Atau lebih mudah lagi, kita sebenarnya yang perlu sesuaikan diri dengan […]

Alvin Tan

Kenapa Kerajaan Malaysia Sayang Sangat Dengan Alvin Tan?


Ramai yang hairan, bagaimana Mahkamah Sesyen boleh menyerahkan pasport antarabangsa kepada Alvin Tan yang sedang berhadapan dengan pertuduhan jenayah dan menerima alasan yang dia mempunyai penggambaran dokumentari di Singapura, walaupun sebenarnya Alvin Tan dan pasangannya Vivian Lee tidak lagi dibenarkan memasuki Singapura kerana perlakuan lucah dan memalukan negara itu. Lebih menghairankan lagi ialah bilamana Imigresen […]

Kazim Elias

Ustaz Kazim – Politik?Cara Jadikan Anak Muda Lebih Baik.


Ceramah Kazim Elias berkisar tentang masyarakat sekarang yang berpecah-belah kerana perbezaan politik dan cara alternatif yang boleh digunakan bagi membentuk generasi muda ke arah yang lebih positif dan baik dihadapan lebih dari 4ooo penonton di Sekolah Kebangsaan Bunohan, Tumpat, Kelantan. ::VIDEO::

4da4

Adakah Benar Melayu Itu Malas, Mudah Lupa Diri, Lupa Jati Diri? – Ridhuan Tee Abdullah


SETIAP manusia (bangsa) yang dicipta dan dilahirkan adalah juara. Tidak timbul soal mereka rajin atau malas. Sikap individu (fikrah) yang menentukan kejayaan seseorang. Inilah kehebatan ALLAH SWT menjadikan manusia berbanding haiwan. ALLAH tidak akan mengubah nasib seseorang, sehingga dialah yang berusaha mengubahnya. Jika nak sesuatu itu berubah, kita kena berubah terlebih dahulu. Bak kata MuftiMenk, […]

doa

“Saya Rasa Doa Saya Allah Tidak Akan Terima…..”


Soalan: Saya mudah kecewa. Apabila saya doa, saya rasa doa saya Allah tidak akan terima. Saya dah minta doa macam-macam, tapi banyak benda yang minta itu tak berlaku seperti yang diminta. Kadang-kadang sehingga saya rasa macam tidak larat hendak berdoa. Tolonglah saya Dr! Wardini, Kuala Kangsar. Jawapan Dr MAZA: Saudari, semoga Allah merahmati kita semua. […]

pomen

Kisah Pomen Putus Tunang Yang Mendapat 1,600 Share Di Facebook


“Kau okay ke?” Aku menyapa sepupuku. Seorang pomen. Dengan muka tak bermaya, dia membuka mulut, “Tak lama lagi dah nak nikah. Persiapan semua dah buat. Kad pun dah tempah. Tapi, beberapa hari ni aku sedih sangat. Kadang-kadang, macam nak gila pun ada rasanya. Kerja apa pun tak boleh buat. Bengkel terpaksa tutup selama dua hari. […]